kopiika.com.ua

Рецепт тижня: Пісний морквяний пиріг

Переглядів: 42Коментарі: 0
Рецепт тижня: Пісний морквяний пиріг  Пісний морквяний пиріг виходить дуже смачний, ніжний і з приємним ароматом моркви і волоського горіха. Здавалося б, така звичайна випічка, але яка ж все-таки вона цікава на смак. Чудовий десерт, яким можна з легкістю пригостити друзів і близьких, і не дивуйтеся, якщо гості попросять добавки до чаю.

Інгредієнти:

• вівсяне борошно - 2/3 склянки,

• пшеничне борошно - півтори скл.,

• олія - 2/3 скл.,

• вода – півскл.,

• соєве молоко - півтори скл.,

• терта морква - 2 скл.,

• соєве або вівсяне борошно - 3 ст. л.,

• мед - 2 ст. л.,

• ваніль - половина чайн. л.,

• крохмаль - 2,5 ст. л.,

• сіль - половина чайн. л.  

Приготування

Змішуємо борошно із сіллю.

Окремо змішуємо олію й воду.

У борошно додаємо рідину й добре перемішуємо.

Місити тісто не треба. Залишаємо хвилин на 10 настоятися.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Змазуємо форму олією, місимо й розкатуємо тісто в корж.

Викладаємо тісто у форму, обрізаємо краї, що звисають із бортиків.

Усі інгредієнти, що залишилися, ретельно перемішуємо в блендері.

У форму з тістом виливаємо начинку. Ставимо форму в духовку при температурі 200-240 град. на годину. Перевіряємо готовність пирога сірником.

Пиріг можна остудити й подавати на стіл.

Рецепт наступного номера: 

 

веганське олів’є.